Teens danske historie

Det er ikke ganske klart, hvornår og hvorledes teen kom til Danmark første gang.

Det formodes, at teen er kommet til Danmark fra Holland, og at dens indførelse og udbredelse er sket mellem 1600-tallet og 1700-tallet. Det konkrete tidspunkt kendes dog ikke. De ældste tepotter, man har fundet i Danmark, stammer fra år 1665, hvilket også stemmer overens med den øvrige europæiske udbredelse af den asiatiske drik.[6] Forinden den asiatiske te blev indført i Danmark, var der dog tradition for tilberedning af lokale urter med varmt vand (for eksempel i form af kamillete).

Tebrygning

Den traditionsrige måde at brygge te på er ved at bruge en tekande. Teen lægges i et filter, hvorpå man kommer varmt vand.

Temmperatur-afhængig ved brygning

Den bedste temperatur for brygning te afhænger af typen.

Type             
Hvid te 65 til 70°C 1–2 minutter  
Gul te 70 til 75°C 1–2 minutter  
Grøn te 75 til 80°C 1–2 minutter  
Oolong te 80 til 85°C 2–3 minutter  
Sort te 99°C 2–3 minutter

47,00  u/Moms
ekskl. levering
0 anmeldelser
53,00  u/Moms
ekskl. levering
0 anmeldelser
215,00  u/Moms
ekskl. levering
0 anmeldelser
Model/varenr.: 1266
215,00  u/Moms
ekskl. levering
0 anmeldelser
Model/varenr.: 1273
215,00  u/Moms
ekskl. levering
0 anmeldelser
Model/varenr.: 1275
215,00  u/Moms
ekskl. levering
0 anmeldelser
Model/varenr.: 1284
215,00  u/Moms
ekskl. levering
0 anmeldelser
Model/varenr.: 1291
0,00  u/Moms
ekskl. levering
0 anmeldelser

 Te fra tebuskens blade bruges til fremstilling af fire slags te:

  • Hvid te er de helt friske skud på tebusken, som plukkes tidligt på foråret, før tebusken begynder at blomstre.
  • Grøn te er den te som dannes ved tørring af friskplukkede teblade.
  • Sort te er grøn te, der er knust og oxideret af luften. Ved oxidationen opnår tebladene den karakteristiske sorte farve.
  • Oolong te er en let oxideret grøn te, en slags mellemting mellem grøn te og sort te.