Mælke granulat, Tørmælk (også kaldet drimol) er friskmalket mælk som er lavet til pulverform. Både sød-, kærne-, og skummetmælk (Se også: Mælketyper) laves til mælkepulver. Fremstilling af mælkepulver. Efter at mælken er blevet homogeniseret forstøves mælken i et forstøvnings-/tørkammer. Dette kan ske ved stuetemperatur, hvilket bevarer flere proteiner (kaseinalbumin,globumin) og vitaminer.

Mælkens betydning i kosten.

Fra officiel side anbefales alle raske danskere over to år, at drikke ¼ – ½ liter mælk dagligt, hvor det lave niveau kun går an, hvis man lever i overensstemmelse med kostrådene. De vigtigste grunde til at anbefale mælk, som en del af den daglige kost, er mælkens indhold af kalcium, protein og en unik pakke af næringsstoffer. 100 ml mælk indeholder 124 mg kalcium, hvilket svarer til 16 % af den anbefalede daglige tilførsel for et voksent menneske. Udover kalcium indeholder mælk en række andre næringsstoffer:

 

64,50  u/Moms
ekskl. levering
0 anmeldelser

Forskellige former for varmebehandling af mælk.

Mælk findes i mange forskellige former og indpakninger på det globale marked. Traditioner og vaner varierer ganske meget i de forskellige verdensdele, og klimaet forklarer en del af forskellene. I lande med varmt klima er det sværere at bevare mælken kold. Derfor er tørret mælk i pulverform populært i en del lande, mens den UHT-behandlede mælk foretrækkes i andre.

Mælken varmebehandles for at fjerne bakteriekulturer, som ellers kan udvikle sig til at være sygdomsfremkaldende.

Pastuerisering: Mælken opvarmes til 72 °C i typisk 15 sekunder.

Højpastuerisering: Mælken opvarmes til 85-90 °C i typisk 15 sekunder.

UHT-behandling: (Ultra Høj Temperatur), mælken opvarmes til 135-150 °C i 2-4 sekunder. UHT-mælk er mælk, som er varmebehandlet kraftigere end almindelig drikkemælk og har en længere holdbarhed, over et halvt år (uåbnet).

Mikrofiltrering: Inden pasteurisering pumpes mælken gennem et mikrofilter, som fjerner bakteriekulturer. Mikrofiltering er en ny konserveringmetode, der er dukket op i de senere år, hvor man først mikrofiltrerer mælken og efterfølgende pasteuriserer den. Derved fjernes flere bakteriekulturer og holdbarheden forlænges op til 30 dage.

Kaffeautomater, vandkøler, reparationer, kaffemaskiner, espressomaskiner og flaskeautomater

Zego Tech ApS er en udvikling/handelsvirksomhed der henvender sig til kunder/teknikere indenfor Køkken / automat branchen i Scandinavien. Vi er alle teknisk uddannede med mere end 25 års teknisk erfaring samt teknik som vores passion.

Zego Water er vores eget designet produkt se mere på www.ZegoWater.dk

Vi beskæftiger os med kaffeautomater og reparationer deraf samt renoverede automater. Derudover beskæftiger vi os med espressomaskiner og dertilhørende renseprodukter. Vi har også et stort udvalg i automater til slik, mad og sodavand samt Fadøls anlæg, drikkevandskøler og sparkling samt betalingssystemer. Du kan også finde Wittenborg reservedele, Universal underskabe, og VVS fitting her på siden samt alt i kalkfiltre og John Guest lynkoblinger.

Tilmeld nyhedsbrev

CVR Nr. 30593758 - Bank: Nordea – Reg: 2191 Konto: 0754 532 378 - IBAN nr.: DK4720000754532378 – Swift adr.: NDEADKKK