Kulsyre - Co2 - Kuldioxid, kært barn har mange navne – hvad er det egentlig? og hvordan opstår boblerne i danskvand, mineralvand, sodavand.  

Kuldioxid i vand kaldes i daglig tale kulsyre. Kulsyre er en kemisk kombination, der indeholder gassen kuldioxid. Kulsyre dannes, når kuldioxid reagerer med en vandig opløsning.

Kuldioxid bliver til kulsyre: Når man producerer kulsyreholdige drikke, såsom sodavand, presser man under højt tryk kuldioxid ned i den vandige opløsning som skal være under 6 grader centius. Den vandige opløsning binder dernæst kuldioxiden, som bevirker, at boblerne bliver i væsken. Det gør de, fordi gasmolekylerne opløses og lægger sig mellem vandmolekylerne. Et meget lille antal af kuldioxidmolekylerne reagerer også med et vandmolekyle og bliver til det, der egentlig er selve kulsyreboblerne. Forestil dig, at kuldioxidmolekylet (CO2) fjerner OH fra vandmolekylet (H2O). Vandmolekylets andet H sætter sig på et O, og så er kulsyremolekylet dannet (H2CO3).

Er det usundt at drikke danskvand ?  Hver femte dansker ville drikke mere vand, hvis der var bobler i, men vi tror, at danskvand er mindre sundt, og at kulsyren er skadelig for tænderne. Det er en myte, som tandlægerne gerne vil aflive. 

»Det er ikke kulsyren i sodavand, som giver syreskader på tænderne. Boblerne i sig selv gør ikke læskedrikken usund,« siger Ulla Pallesen, overtandlæge på Tandlægeskolen ved Københavns Universitet, der har skrevet Tandlægeforeningens vejledning om syreskader.

 

207,00  u/Moms
ekskl. levering
0 anmeldelser
233,00  u/Moms
ekskl. levering
0 anmeldelser
Populær
270,00  u/Moms
ekskl. levering
0 anmeldelser

Ring for pris
+4570221538

0 anmeldelser
1.595,00  u/Moms
ekskl. levering
0 anmeldelser
Er danskvand usundt?
Nej, lyder det helt korte svar, måske lidt overraskende. Det har har tidligere været fremme, at indholdet af kulsyre i danskvand var dårligt for tænderne, men det har altså ikke noget på sig, siger overtandlæge Ulla Pallesen fra Tandlægeskolen på Københavns Universitet.

 

 
 

Kaffeautomater, vandkøler, reparationer, kaffemaskiner, espressomaskiner og flaskeautomater

Zego Tech ApS er en udvikling/handelsvirksomhed der henvender sig til kunder/teknikere indenfor Køkken / automat branchen i Scandinavien. Vi er alle teknisk uddannede med mere end 25 års teknisk erfaring samt teknik som vores passion.

Zego Water er vores eget designet produkt se mere på www.ZegoWater.dk

Vi beskæftiger os med kaffeautomater og reparationer deraf samt renoverede automater. Derudover beskæftiger vi os med espressomaskiner og dertilhørende renseprodukter. Vi har også et stort udvalg i automater til slik, mad og sodavand samt Fadøls anlæg, drikkevandskøler og sparkling samt betalingssystemer. Du kan også finde Wittenborg reservedele, Universal underskabe, og VVS fitting her på siden samt alt i kalkfiltre og John Guest lynkoblinger.

Tilmeld nyhedsbrev

CVR Nr. 30593758 - Bank: Nordea – Reg: 2191 Konto: 0754 532 378 - IBAN nr.: DK4720000754532378 – Swift adr.: NDEADKKK