Vil du gerne sikre dig en kaffe, hvor aromaen og smagen er så fyldig og fremtrædende som muligt? Så skal du forkæle dig selv, medarbejdere og gæster med en kaffe lavet på friskkværnede hele kaffebønner, da det giver en fuld smagsoplevelse.

Vi drikker selv og lever meget af kaffe. Vi har derfor gjort en dyd ud af at sammensætte et udvalg af hele kaffebønner i høj kvalitet, så du kan være sikker på at få det bedste mulige til din kaffeautomat eller espressomaskine.

159,00 DKK pr kg  u/Moms
ekskl. levering
0 anmeldelser
186,00 DKK  u/Moms
ekskl. levering
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser

Hvorfor bruge hele kaffebønner?

Der er ikke noget som en god kop kaffe. Den får du, når du bruger hele kaffebønner, der er friskkværnet, fordi kaffebønnerne i deres hele form har lettere ved at holde på aromaen og den fyldige smag. Når du dermed kværner dem frisk, får du en kaffe med mere smag.

Af den grund har vi samlet et forskelligt udvalg af hele kaffebønner. Der er både vores egne varianter, som vi selv har udviklet, lige så vel som vi har de bedste hele bønner fra IDA’s og St. Michel.

Miks som du selv gerne vil det eller bestil din favorit og glæd dig til en god kop kaffe.

Hvad er forskellen på hele kaffebønner og formalet kaffe?

Vaskeægte kaffe-connaisseurs vælger ikke andet end hele kaffebønner, fordi smagen er meget mere fremtrædende til sammenligning med formalet kaffe.

Den primære forskel ligger i smagen. For hvor de hele kaffebønner bliver pakket hele efter ristningen, bliver den formalede kaffe malet, inden den bliver pakket. Det betyder, at noget af smagen og aromaen går tabt. Det gør det ikke til en dårlig kaffe – den smager bare lidt mindre og lidt mere bittert primært på grund af den ilt, der trænger ind i kaffen.

Prisen er der ikke den store forskel på. Dit valg af kaffe afhænger derfor af, om du ønsker mere velbevarede aromaer og smagsnoter og naturligvis også, hvilken type af maskine eller automat du har stående. For det er lidt mere omstændigt at skulle kværne bønnerne først – og det kræver en maskine eller kaffeautomat, der er i stand til det.

Vi har både hele kaffebønner og malet kaffe på hylderne, hvis du gerne vil prøve begge dele af eller se, om du kan smage forskellen.

Hvordan opbevarer man bedst hele kaffebønner? 

Opbevaringen af hele kaffebønner er afgørende for, hvordan kvaliteten er og bliver. Ønsker du en god og fyldig smag, fra du åbner posen, og til sidste bønne er brugt, er det vigtigt, at du opbevarer kaffen i en tætlukket og tør beholder.

Kaffe er meget sårbart over for luft, lys og fugt. Bliver det udsat for dette, vil det skade smagen og give en kaffe, der ikke smager af lige så meget. Det samme er gældende for stærkt lugtende madvarer – særligt krydderier – som kan sætte sig i aromaen.

Er du meget opmærksom på opbevaringen af dine bønner, kan du være sikker på at skænke en kaffe med en god smag for dig selv, gæster eller medarbejdere.

Vælg hele kaffebønner med den rette ristning

Kafferistning er en proces, som giver kaffebønnerne den ikoniske brune farve, som du kender dem for. Det sker med varme, der effektivt danner aroma og smag ud af rå kaffebønner, som er grønne eller røde, inden de bliver ristet.

Men der findes flere forskellige typer af ristninger. Vores egen favorit – og den vi drikker – er med en mørk french roast, der giver en lang og rund eftersmag.

Kafferistning er en videnskab i sig selv med mange tekniske overvejelser bag. Som du kan se i skemaet under, er der mange forskellige typer af ristninger alt efter, hvor mørke kaffebønnerne skal være.

Benyt dig meget gerne af vores skema herunder for at få en nærmere forklaring på, hvad du kan forvente dig smagsmæssigt af de forskellige kafferistninger. Vi har ikke alle typer af kafferistninger i vores sortiment. Vi har valgt at basere det på efterspørgsel og vores egne favoritter.

Hvor længe kan kaffebønner holde sig?

De kan holde i måneder, hvis pakken forbliver uåbnet. Der vil altid være en dato på emballagen, som du kan bruge som målestok for, hvornår bønnerne helst skal bruges. En åbnet pose skal helst bruges inden for et par uger, da noget af den gode smag ellers vil gå tabt.

Opbevar dem desuden gerne mørkt og køligt, da det forlænger holdbarheden. Bønnerne vil ofte også være gode selv efter den overskredne dato. Så dufter og ser de stadig gode ud, kan du sagtens benytte dem.

Skænk en kop kaffe med omtanke med økologiske hele kaffebønner

Betyder det meget for dig, hvordan bønnerne bliver produceret? Betyder det også meget for dig, hvad du sætter af aftryk? Så har vi også nogle økologiske valg på vores hylder. For er der noget, vi også selv går op i, så er det at minimere vores klimaaftryk, genanvende så meget som muligt og generelt være meget skarpe på kvalitet, så vores produkter har en lang levetid.

Vi går derfor også op i, at kaffedyrkning sker med omtanke for vores natur. Af den grund har vi valgt at have IDA’s Dark, der er en økologisk kraftfuld espressoristning, som passer godt til cafe latte og cappuccino samt vores eget produkt baseret på bønner fra Sydamerika, der er dyrket under økologisk kontrol uden brug af kunstgødning eller sprøjtegifte.

Hvilke økologiske kaffebønner kunne du godt tænke dig?

Hvilke kaffebønner er egnet til din kaffeautomat?

Kaffebønner er meget forskellige og tjener derfor også forskellige formål. Det gør vores varianter også. Vil du gerne være sikker på at vælge den rette type af kaffebønner til den maskine eller automat, du har derhjemme, på arbejdspladsen eller i caféen, rådgiver vi dig gerne ud fra et professionelt synspunkt.

Det samme gælder også, hvis du i samme omgang er på udkig efter en kaffeautomat eller espressomaskine. Vi vejleder dig så at sige gerne til den fulde pakke, så du inden længe kan tilbyde at servere mange velsmagende kopper kaffe for dine medarbejdere, samarbejdspartnere eller gæster.

Ønsker du fast levering af hele kaffebønner til din virksomhed, er du velkommen til at kontakte os for en aftale. Så sørger vi for, at du ikke løber tør.

Bestil dine kaffebønner online hos Zegotech.dk

Vi er et meget kaffedrikkende og kaffeelskende team. Vi forstår os derfor på kaffe, og hvor vigtigt det er, at den smager godt hver gang. Havde vi kunne vælge lokale bønner, gjorde vi gerne det. I stedet har vi haft fokus på de gode kaffebønner fra dygtige bønder samt på dansk ristning.

Prøv dig frem med forskellige poser eller bestil en kasse af din favorit. Så har du kaffe til et godt stykke tid.

Vil du gerne vide mere om kaffen, oprette nogle aftaler eller stille nogle spørgsmål, er du velkommen til at henvende dig til vores dygtige kundeservice.