Kaffe til automater og espsressomaskiner:
Det er vigtigt for at opnå den bedste smag på kaffe som serveret fra automater at Kaffen er mørkristet  da ekstraktions tiden er meget kort det bevirker at vi skal på kort tid kunne få saft og kraft ud af kaffebønnerne alle vores kaffer er ristet til dette formål. 90% af vores kaffe er ristet i Danmark med en kort transport profil.
Kaffens historie Dyrkningen af kaffe begyndte i Etiopien i Kaffa-provinsen. Herfra kom den til Yemen via havnebyen Mocka. Kaffedrikningen udbredtes hurtigt i den islamiske verden og vores ord for kaffe kommer af det arabiske qahwa "kaffe, vin".I 1615 bragte venetianske købmænd ristede kaffebønner med sig hjem. Bønnerne solgtes under lovprisning af de medicinske kvaliteter. Hollænderne udbredte kaffeplanterne til kolonierne i sydøstasien, herunder Java i 1699 og Ceylon, og kaffen udbredtes derefter til Vestindien og omkring 1718 til Brasilien, der er den største kaffedyrkende nation i dag. Kaffen menes at være kommet til Danmark i 1665.

 

Kaffens bioaktive stoffer

Kaffe indeholder en del bioaktive stoffer, bl.a. kemiske forbindelser, der indvirker på centralnervesystemet, fedtstofskiftetog glukosestofskiftet. De vigtigste er koffeincafestol, kahweol, klorogensyrer, trigonellin og magnesium. Det er påvist, at kaffe har en sundhedsfremmende effekt, der omfatter en formindsket risiko for type 2-diabetesParkinsons sygdom,blodpropper og hjerneblødning, samt en gunstig effekt på Alzheimers sygdom og depression.  Her er de 5 sorter af kaffebønner som der dyrkes i verden, men alle sorter stammer tilbage fra Arabica (Coffea arabica)

Arabica betragtes som den kaffe, der har den bedste smag. Desværre er udbyttet også det laveste, samtidig med at sorten er mere sårbar over for sygdomme, parasitter og insektangreb. 

Robusta-kaffe (Coffea canephora) stammer fra Den Demokratiske Republik Congo. Den er, som navnet antyder, mere robust end arabicaen, men har desværre en mindre værdsat smag, hvor bitterstofferne fylder mere.