Te
Nedenfor finder du alle vores Te
Det er ikke ganske klart, hvornår og hvorledes teen kom til Danmark første gang. Det formodes, at teen er kommet til Danmark fra Holland, og at dens indførelse og udbredelse er sket mellem 1600-tallet og 1700-tallet. Det konkrete tidspunkt kendes dog ikke. De ældste tepotter, man har fundet i Danmark, stammer fra år 1665, hvilket også stemmer overens med den øvrige europæiske udbredelse af den asiatiske drik.[6] Forinden den asiatiske te blev indført i Danmark, var der dog tradition for tilberedning af lokale urter med varmt vand (for eksempel i form af kamillete)
Te fra tebuskens blade bruges til fremstilling af fire slags te:
- Hvid te er de helt friske skud på tebusken, som plukkes tidligt på foråret, før tebusken begynder at blomstre.
- Grøn te er den te som dannes ved tørring af friskplukkede teblade.
- Sort te er grøn te, der er knust og oxideret af luften. Ved oxidationen opnår tebladene den karakteristiske sorte farve.
- Oolong te er en let oxideret grøn te, en slags mellemting mellem grøn te og sort te.
Temperatur- afhængig ved brygning
Den bedste temperatur for brygning te afhænger af typen.
Type | |||
Hvid te | 65 til 70°C | 1–2 minutter | |
Gul te | 70 til 75°C | 1–2 minutter | |
Grøn te | 75 til 80°C | 1–2 minutter | |
Oolong te | 80 til 85°C | 2–3 minutter | |
Sort te | 99°C | 2–3 minutter |
-
-
-
-
-
-
-
Populær
-
-
-
Populær
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Populær
-
-