Tørmælk / Mælkepulver
Mælke granulat, Tørmælk (også kaldet drimol) er friskmalket mælk som er lavet til pulverform. Både sød-, kærne-, og skummetmælk (Se også: Mælketyper) laves til mælkepulver. Fremstilling af mælkepulver. Efter at mælken er blevet homogeniseret forstøves mælken i et forstøvnings-/tørkammer. Dette kan ske ved stuetemperatur, hvilket bevarer flere proteiner (kasein, albumin,globumin) og vitaminer.
Mælkens betydning i kosten.
Fra officiel side anbefales alle raske danskere over to år, at drikke ¼ – ½ liter mælk dagligt, hvor det lave niveau kun går an, hvis man lever i overensstemmelse med kostrådene. De vigtigste grunde til at anbefale mælk, som en del af den daglige kost, er mælkens indhold af kalcium, protein og en unik pakke af næringsstoffer. 100 ml mælk indeholder 124 mg kalcium, hvilket svarer til 16 % af den anbefalede daglige tilførsel for et voksent menneske. Udover kalcium indeholder mælk en række andre næringsstoffer: